Hlavní obsah
Článek

Zpěvák Petr Bende je jedním z mála finalistů SuperStar, kteří jsou stále úspěšní. Má pravidelné koncertní šňůry a vydává desky. A teď přichází s novou, mega vtipnou písničkou, kvůli níž se dal dohromady s písničkářem Pavlem Helanem.

„Život bez chytrého telefonu si už málokdo dovede představit a v životě každého člověka je důležitá víra. Ať je to víra v sebe, v práci, kterou děláte, v lidi, kterými se obklopujete, nebo třeba i víra v Boha,“ uvedl Bende ke skladbě iBůh. „Tato píseň je velkou nadsázkou o dnešní technické době, o tom, jak nás ovlivňuje a žene dopředu a také o tom, že každý hledáme svůj záchytný bod a nebylo by špatné mít v telefonu aplikaci, která by nám vždy se vším pomohla," vysvětluje dále Bende.

"Když jsem si koupil chytrý telefon a procházel různé aplikace, napadlo mě, že dnešní člověk má přístup téměř ke všem informacím, které potřebuje, kromě čísla na Boha. Představte si aplikaci iBůh, ve které byste zadali svůj problém a na ploše telefonu viděli řešení. Odtud celý nápad plyne a věříme, že posluchače pobaví či přiměje k zamyšlení," dodává Pavel Helan. „S písní jsme už několikrát společně vystoupili a vždy měla velký úspěch, proto jsme se rozhodli ji takto zveřejnit," svěřili pánové.

K písni se Bende s Helanem chystají v červenci natočit videoklip, ale finální podobu ještě neznají. „Představu samozřejmě máme, ale rádi bychom zapojili i naše posluchače. Zajímá nás, jak by si ztvárnění naší písně v klipu představovali," uvedli.

Pro oba autory není tato spolupráce první, mají za sebou hit Tráva z roku 2009 a také společně koncertují s projektem nazvaným Kolotoč.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám