Hlavní obsah
Článek

A je to tu! Přestože i z blízkého okolí zpěvačky Ivety Bartošové (†48) už dorazila zpráva, že peníze, které jí televize Pětka dlužila za odvysílané pořady, konečně přistály na jejím účtu, přesto se spolupráce zpěvačky se stanicí neobnovuje. Naopak! Už v pondělí má dojít k prohlášení, v němž televizní kanál bude radit fanouškům Ivety, kde mohou vrátit zakoupené lístky na koncert v Lucerně.

Iveta se s televizí rozkmotřila na začátku týdne, když s ní přestala komunikovat a poslala na ni svého právníka. Její přítel a manažer Josef Rychtář (65) pak národu sdělil, že dosud dostala pouze 230 tisíc korun a statisíce jí v té době krachující stanice ještě dlužila.

A jak se zdá, nešlo o nepravdu. Televize totiž se zpěvačkou udělala nešťastnou smlouvu. Místo, aby se dohodla na tom, že jí bude honorář posílat měsíčně, jeden z paragrafů smlouvy prý uvádí, že Pětka je povinna poslat Ivetě peníze za každý díl reality show jen pár dnů po jeho odvysílání.

Stanice však přesto postupovala tak, jako by měla termín jednou za měsíc. „V takových firmách funguje určité schvalovací kolečko, než se od štábů podklady pro honoráře dostanou k vedení stanice a pak k mzdové účtárně, která je po kontrole rozesílá umělcům na účty,“ vysvětluje zdroj z televize s tím, že když už zpěvačka vyžaduje tak akurátní plnění smlouvy, neměla by zapomínat, že jí stanice vyjednala novou kuchyň a dveře za statisíce jaksi navíc, coby bonus, a podle toho se chovat.

Blízká přítelkyně Bartošové Super.cz potvrdila, že ve čtvrtek se Ivetě konečně na účtu objevily peníze, které postrádala. „Po zásahu advokáta Ivetě skutečně na účet přišlo tři sta tisíc korun,“ prozradila nám.

Přesto ale dál platí, že se Ivetin vánoční koncert 23. prosince v Lucerně neuskuteční. „V pondělí se mají sejít právníci obou stran. Pokud advokát nepřijde s nějakou překvapivou novinkou, ten samý den vydáme oznámení o tom, jak a kde se bude lidem vracet vstupné,“ dodal informátor z Pětky.

„Nemohu to nijak komentovat. Po článku, který u vás v pátek vyšel, jsem dostal absolutní zákaz jakkoliv se k situaci vyjadřovat,“ sdělil k tomu jen Ivetin přítel Josef Rychtář, jenž nám den předtím prozradil, že Iveta má psychické problémy a „koncert je v pr...i“.

Reklama

Další články

Načítám