Hlavní obsah
Článek

Nevděk vládne Uhříněvsi! Iveta Bartošová (†48) dostávala posledních několik měsíců od televize Pětka tak nadstandardní servis a obří honoráře, že by se za to nemusely stydět ani některé světové celebrity. A zatímco zpočátku fungovala jako hodinky, nakonec se po sérii mimózních vystoupení před obrazovkou zachovala skutečně velmi vděčně, když se šprajcla a odmítla pokračovat. I předvánoční koncert už odvolala. Televizi s ní pomalu dochází trpělivost a hrozí, že otevře své archivy. „Je tu možnost, že diváci uvidí věci, které by se Ivetě rozhodně nelíbily,“ varoval náš zdroj z Pětky.

„Jsme naprosto v šoku z toho, co nyní Iveta s Rychtářem předvádějí. Nekomunikují, zkoušejí na nás poslat právníky a lžou o tom, že zpěvačka nedostala honoráře. Je to úmyslná nepravda poškozující naši stanici. Budeme se bránit. A možná nejenom soudně. Ona sama musí vědět, že byly chvíle, které by si opravdu nepřála ukázat veřejnosti,“ naznačuje náš informátor s tím, že otázkou je i to, zda jí kvůli nedodržení podmínek smlouvy exekutor časem nezabaví kuchyň za statisíce a nové dveře.

„Je zajímavé, že jakmile byl zašroubovaný poslední hřebík, Iveta z projektu couvla. Aspoň to tak rozhodně působí. Ve chvíli, kdy hrubě porušila smluvní ujednání, bude složité posoudit, co s dary, které jí byly poskytnuty. Teď je vše v rukách právníků, ale dopředu říkáme, že možné je všechno,“ dodává pramen s náznakem, že dary, které dostala navíc, mimo svůj honorář, může chtít Pětka vymáhat zpátky.

Stanice opakovaně zdůrazňuje, že pěnici nedluží k dnešnímu dnu ani haléř. Jak si Super.cz ověřil, dohodnuté honoráře dokonce dostali včas jak šéf orchestru na plánovaném koncertu v Lucerně Felix Slováček, tak Ivetin staronový hudební skladatel Pavel Vaculík. Ba co víc, i technické profese, které se na projektu podílely, a u nichž se obvykle platby pravidelně zpožďují, dostávaly honoráře s předstihem. Proč by tedy Pětka podvedla svou největší hvězdu? To nedává rozum.

Televize zatím pozastavila veškeré práce na Lucerně a čeká, až jak dopadnou jednání s advokátem Ivety Bartošové Jakubem Landovským,. „Nechci se nijak vyjadřovat,“ uvedl pouze do telefonu syn Pavla Landovského.

Některé zdroje naznačují, že za vším nemusí být ani tak panovačné chování Ivety, ale spíš prý humpolácké způsoby jejího druha a manažera Josefa Rychtáře, který buď chtěl z Pětky vytřískat víc, než měla slíbeno, nebo uvěřil své lásce, že jí peníze chybí. O té je ale známo, že si kolikrát nepamatuje ani to, co bylo včera, takže přijetí peněz se jí už dávno mohlo ztratit v překladu. Rychtář už si s ní takhle ostatně několikrát naběhl.

Například chtěl neoprávněně peníze po jednom z Ivetiných přátel, aniž ten by jí cokoliv dlužil nebo naopak odmítal existenci směnky, kterou Iveta podepsala Pavlu Páskovi. Později se musela dvojice potupně omlouvat.

Reklama

Další články

Načítám