Hlavní obsah
Článek

Nejen zasvěcenci světa módy si při vyslovení jména Linda Vojtová vybaví jednu z nejúspěšnějších českých topmodelek. Ne všichni ale vědí, že kráska, která žije řadu let v New Yorku, je vnučkou hudebního skladatele Vadima Petrova.

Jelikož uznávaný umělec letos slaví své osmdesáté narozeniny, tak se mu jeho rodina, přátelé a kolegové rozhodli připravit překvapení v podobě koncertu, který se konal v budově Pražské konzervatoře. A skladatelova jediná vnučka si událost nemohla nechat ujít. Linda přijela z USA doslova na otočku, aby se sešla s ním a s celou svou rodinou a přáteli. Jakmile koncert skončil, opět odletěla, jelikož je nyní velmi pracovně vytížená.

„Jsem hrozně šťastná, že mi vše vyšlo tak, abych se koncertu zúčastnila a strávila pár chvil s rodinou. Naposledy jsem se s dědou viděla na Skypu minulý týden a naživo letos v srpnu. Když jsem byla malá, často jsem ho vídala za pianem a mnohdy jsem s ním musela cvičit etudy i já,“ zavzpomínala Linda a pospíchala zase zpátky na letiště.

„Opravdu mě potěšilo, že konzervatoř přišla s nápadem koncert uspořádat a že má hudba nežije jen ve filmech a pohádkách, ale i v lidských srdcích. Jsem rád, že se přijela podívat i Linda, která je vlastně má jediná vnučka. Když byla malá, tak byla hrozná raubířka. Vždycky mi snědla mé tajné zásoby bonbonů. Tím mě fakt štvala,“ smál se Vadim Petrov. „Jediné, co mě opravdu mrzí, je, že přestala hrát na klavír a věnuje se teď pouze modelingu,“ přiznal hudební skladatel.

Reklama

Další články

Načítám