Hlavní obsah
Článek

Nikoho asi příliš nepřekvapí, že vtipálek Aleš Háma (50) byl hodně neposedné dítě a svým rodičům hodně zatápěl. „Byl jsem hodně svérázný chlapec, ale zas to nebyla úplná katastrofa. Ani dospívání nebylo ve znamení útěků z domova a tak. Samozřejmě jsem své blízké okolí potrápil, ale nebylo to nějak fatální,“ říká Háma.

Herec na ’stará kolena‘ zmoudřel a možná že i díky svým životním zkušenostem se nakonec stal jedním z patronů Dětského činu roku, který oceňuje děti za jejich hrdinské činy. „Od těchto dětí bychom se my dospělí mohli učit. Jejich odvaha, dobro a úsilí mě nabíjí optimismem. Těším se, že se jich s námi i letos podělí o svůj statečný čin co nejvíc,“ vyzývá všechny školáky k zaslání příběhu do 30. září moderátor, herec a čestný předseda projektu.

S Alešem Hámou jsme si povídali na Prague Food Festivalu, kde herec společně s Jitkou Čvančarovou oblékl kuchařskou zástěru a za vydatné pomoci svých synů ovládl improvizovanou kuchyň v prostorách hradní Míčovny.

Háma má prý vaření v krvi, neboť jeho tatínek kdysi šéfoval vyhlášenému Grandhotelu Pupp. „Zásadně to ovlivnilo můj vztah ke gastronomii. Tatínek měl tu zkušenost, že v Indonésii jedl syrový opičí mozek, to bych asi nejedl. Ale jinak neumím říct, jaké je moje nejoblíbenější jídlo. Dokážu si pochutnat na čemkoli, ať už je to dobrý buřtguláš, foie gras nebo telecí ledvina. Bohužel se ale musím strašně hlídat, protože jinak bych ochutnával pořád,“ přiznává Háma.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám