Hlavní obsah
Článek

Herečka Jitka Čvančarová (46) je matkou jedenapůlroční Elenky, a tak samozřejmě vaří, navíc prý velmi zdravě. „Zajímám se o původ potravin. Některé druhy zeleniny si pěstujeme dokonce sami," říká Jitka, která se prý už úplně odnaučila nakupovat v běžném supermarketu. „I Češi snad už pochopili, že to, co do těla vpravíme, je základ a podle toho pak organismus pracuje," říká Jitka a jedním dechem dodává: „Jsem postižená, samozřejmě v tom dobrém slova smyslu. Neumím už v běžných supermarketech nakupovat. Nekoupila bych tam už asi ani jogurt."

Herečka si ověřila, že pokud člověk ochutná třeba ředkvičku z běžného supermarketu, tak dozajista nepozná, jestli se jedná o ředkvičku nebo třeba o kedlubnu. Z toho důvodu se herečka spoléhá na farmářské výrobky. „Nejlepší je mít své zdroje - svého zelináře, řezníka, chovatele slepic na vajíčka. Mít dodavatele, kterého znáte a kterému důvěřujete."

Jak už Čvančarová nakousla, většinu potravin si na své zahrádce pěstuje sama. „Jsem od malička zvyklá pracovat na zahrádce. V zahradničení se, myslím, docela vyznám, znám třeba odrůdy brambor a podobně. Zaplať pánbůh za ten kus půdy, který máme," říká patronka Dětského činu roku, který oceňuje dětské hrdiny.

Zdravá posedlost čerstvými potravinami je u herečky tak silná, že dokonce uvažuje o tom, že bude chovat zvířata. „Myslím, že se k tomu brzo dopracujeme. Kozy bychom mohli zvládnout," vyslovila své přání Jitka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám