Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Rádio Frekvence 1 má velký malér! Dozorový orgán nad rozhlasovým vysíláním totiž nabyl přesvědčení, že moderátorky Dámského klubu, který rádio vysílá, dělají z dětí potencionální sexuálně narušené jedince. Manželka Richarda Genzera (57) Linda Finková a její kolegyně se prý nevhodně baví o masturbaci, menstruaci a ženských pohlavních orgánech. „Mohou kazit děti a mládež,“ zlobí se Rada pro rozhlasové a televizní vysílání, jež si nechala zpracovat k tématu lékařské posudky. „Jsme vzdělané a víme, co říkáme,“ brání se Finková.

„Provozovatel dne 27. února 2013 odvysílal v čase od 10:00 do 12:00 pořad ‚Dámský klub‘ s tématem masturbace. Moderátorky Dámského klubu Frekvence 1 zvolily na téma masturbace způsob, který nevede k vytváření potřebné sexuální kultury… V situaci, kdy tento pořad vyslechne i nedospělý jedinec, může dojít u něho k fixaci nevhodného způsobu vyjadřování a může je nadále považovat jako vyjadřování veřejně normální. Za nejzávažnější pochybení lze považovat zveřejňování vlastní masturbace, vyzývání ke zveřejnění masturbace, ‚výzvu k celostátní masturbaci‘ a soutěži v ní,“ píše ve svém vyjádření Rada s tím, že moderátorky také řeší, kde všude se dá nevhodně masturbovat a neupozorňují, že je to špatné.

Podobně negativně vnímá i pořady o dokonalém dámském přirození či menstruaci. Vadí jí i citování esemesek se sexuálním podtextem, který prý ohrožuje psychický a mravní vývoj dětí, v nichž podobné informace mohou vyvolat nezdravý postoj k sexualitě.

A co na to říká Finková? „Vůbec to neřeším. Jsme národ udavačů a někdo nás nemá rád, takže na nás pořád posílá udání. Všechny tři jsme vzdělané ženské, já jsem mimochodem kantorka, a tak víme, co a jak si smíme dovolit říct. Děti nekazíme. Všichni chápou, že se o těch tématech bavíme s nadsázkou. Témata jinak stejně konzultujeme s vedením rádia, které pochopitelně nechce platit pokuty,“ řekla Super.cz Linda Finková.

Reklama

Další články

Načítám