Hlavní obsah
Článek

Britská královna Alžběta II. (85) během nedávné návštěvy Irska vzbudila u obyvatel tohoto státu velkou vlnu emocí. Za své šedesátileté panování se totiž do stále ještě znepřátelené sousední země podívala poprvé. Usmiřování s bývalou britskou kolonií pojala se vší parádou. Za několikadenní návštěvu Irska vystřídala spoustu kostýmků, které nikdy nezapomněla vhodně doplnit o přesně sladěný apartní klobouček. To vše nejlépe v hodně odvážných barvách.

První den v irské metropoli Dublinu se královna zpočátku ukázala ve velice střízlivém béžovém kabátku s výšivkami a červenožlutou broží. Ještě ten samý den však zvolila mnohem pestřejší variaci. Tyrkysový kostýmek s kloboučkem zdobeným růžičkami a ptačími pery.

Irsko mohlo přivítat britského monarchu poprvé po sto letech. Jelikož Alžbětě II. záleželo na vylepšení vzájemných vztahů, oblékla si také veselý žlutý kostýmek doplněný dalším z řady výrazných kloboučků.

Do budovy irské vlády dorazila britská královna v doprovodu svého manžela prince Philipa. S irským premiérem Endou Kennym se setkala v pleteném kabátku a nebesky modrém kloboučku. Vždy elegantní pětaosmdesátiletá vládkyně se vyšňořila i na exkurzi do Národního hřebčína v irském Kildare. Tam zvolila modro bílé šaty s kabátkem a slušivým kloboučkem s modrou mašlí.

Posledním modelem, který si královna vyhradila pro anglický trh v Corku, byl veselý modrozelený kostým s velice extravagantním kloboučkem s ptačími pery ve stejných barvách. Samozřejmě nemohla chybět ani vkusná zelená brož z drahých kamenů.

Aby to však Britům nebylo líto, hned po příjezdu se Alžběta II. ukázala v Londýně s velice neobvyklou ozdobou ve vlasech. Nešlo o kloboučky ani o korunu, ale o zajímavou čepičku ze síťky po obvodu zdobenou černými mašličkami.

Reklama

Další články

Načítám