Hlavní obsah
Článek

„Být stále mlád, to bych si přál“, zpívá Karel Gott. Splnit se to může i vám. Zapomeňte na plastiku, kupte si kolo! Američtí vědci tvrdí, že lidé, kteří se pravidelně věnují cyklistice, mají stejnou kondici jako osoby o deset let mladší. Díky kolu můžete zhubnout, posílit svaly a vytvarovat si postavu do plavek. Stačí vybrat správný model a sexy »ohoz«.

Pro cyklistky – začátečnice

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Vybírat můžete mezi horskými a trekovými/crossovými koly. Pro cykloturistiku, lehký terén a silnici volte trekové kolo. Naopak horská kola jsou určena pro jízdu v terénu a na nezpevněném povrchu. Nehodí se ale na delší trasy po silnicích. Jednou z hvězd na trhu je dámské horské kolo Scott Contessa 640 navržené speciálně pro ženy. Model nabízí 24 převodů (3x8) a je vhodný pro začínající cyklistky.

Pro cyklisty – nováčky

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

U kola je třeba zvolit správnou velikost podle výšky postavy. Rám horského kola se vybírá vždy menší pro lepší ovladatelnost v terénu. Průměr kol je obvykle 26", mezi muži vyššího vzrůstu jsou oblíbená 29" kola. Horské kolo Head X-Shape I z kolekce 2013 uchvátí nejen skvělým provedením, ale i osazením. Má 27 převodů (3x9) a ocení ho každý začínající cyklista.

Sexy jízda bez potu

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Při jízdě na kole nesmí chybět správné funkční oblečení, třeba dámský cyklistický dres Castelli Gisele Jersey s krátkým rukávem. Je z pružného, prodyšného a rychleschnoucího materiálu, který dobře odvádí tělesnou vlhkost. Nechybí reflexní prvky pro vyšší bezpečnost. Dres kopíruje postavu, nedře, nestudí a nepřekáží. Je totiž jako vaše druhá kůže.

Kalhoty pro pohodlí v sedle

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Při jízdě na kole oceníte i kalhoty, které jsou opatřeny speciální vložkou pro příjemnější jízdu v sedle. Třeba cyklistickým kalhotám do pasu Castelli Gisele short nechybí dámská sedlová vložka KISS 3, revoluční »vynález« poskytující jedinečný komfort. Trojvrstvá konstrukce minimalizuje nárazy. Kalhoty jsou z pružného, prodyšného a rychleschnoucího materiálu, který dobře odvádí tělesnou vlhkost.

Bez helmy ani ránu

Foto: Super.cz
Více

Foto: Super.cz

Komerční sdělení

Zapomenout na přilbu při jízdě se nevyplácí! 75 % úmrtí cyklistů má totiž na svědomí zranění hlavy. Helma by měla na hlavě dobře a pevně sedět. Nikde nesmí tlačit, proto je třeba ji vyzkoušet. Různé typy se liší designem, doplňky i použitým materiálem. Novější technologie In mold nabízí pevné, avšak lehčí helmy. Takovou je i kvalitní cyklistická helma Scott Watu. Nabízí vysoký komfort, šestnáct ventilačních otvorů, odnímatelný štítek i síťku proti hmyzu.

Další články

Načítám