Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Chytali ho coby kriminálníka a tasili proti němu prý i zbraň! Herec Jiří Mádl (37) se stal lovnou zvěří pro motorizovanou hlídku Policie České republiky, která se jej rozhodla zatknout za domnělou trestnou činnost. Podívejte se na video z honičky!

Pozor! I když záběry pocházejí z natáčení nového filmu Tomáše Vorla Vejška, jímž navazuje na svůj megaúspěšný snímek Gympl, policisté na place byli praví, neinformovaní a Mádla honili jako nejsprostšího zločince! Vše se stalo při natáčení scény, ve které Jirka v noci stříká graffiti a pak ho ve filmu začne honit policie. Ale k hercům se přidala i ta skutečná!

„Policajt je náš kaskadér a scéna se několikrát opakovala. Točilo se ve tři ráno na Florenci u pilířů mostu. Scénu sledoval malý vrtulníček, na kterém byla kamera. Při jednom z opakování u silnice zastavilo skutečné policejní auto a vyběhl z něho skutečný policista a začal pronásledovat Mádla. Měl za to, že je to skutečný zločinec, chtěl pomoci svému kolegovi,“ směje se dnes již historce režisér Tomáš Vorel. Jenže samotnému Jirkovi do smíchu rozhodně nebylo.

„Běžel jsem docela v klidu a najednou mi došlo, že to asi není kompars, ale skutečný policajt. Hrozně jsem se vyděsil, ale běžel jsem dál, ten policajt na mě křičel, ať stojím, a snad i tasil zbraň. Naštěstí jsem v ten okamžik dostal pokyn z režie stop,“ vypráví herec.

U filmu se podobná nedorozumění občas stanou. Traduje se historka, že při natáčení historického polodokumentu o Adolfu Hitlerovi na filmaře točící v centru Prahy, které štáb vyzdobil dobovými vlajkami s hákovými kříži, kdosi zavolal policii kvůli nedovolené propagaci nacismu. Naštěstí produkce měla patřičná povolení a mohlo se točit dál.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám