Hlavní obsah
Článek

Jiřina Bohdalová (92) a Iva Janžurová (82) patří nesporně k těm nejoblíbenějším ženským komičkám posledních desetiletí. Znají se léta. Za konkurentky se ale překvapivě nikdy nepovažovaly. Přestože si v komickém oboru víc než čtyři desítky let trochu lezly do zelí. Společně se herecky setkaly například v legendárních bijácích Světáci (1969), Čtyři vraždy stačí, drahoušku (1970) a v seriálu Fantom operety (1970).

Teprve po letech Iva Janžurová promluvila o společném vztahu dvou vyhraněných osobností a přiznala, že kamarádství mezi herečkami rozhodně nefungovalo. „Nikdy jsme se blíže nespřátelily. A pak jsme měly každá v jiný čas rodinu,“ svěřila Janžurka ve své nové knize Včera, dnes a zítra.

Za vším je podle herečky především rozdílnost obou povah. „Já jsem spíš introvertní člověk, zatímco ona dokáže přijít do společnosti a tryskat anekdotami a životními příhodami, které dokáže báječně podávat. Někdy je možná otevřená až moc,“ rýpla si Iva a přidala historku.

„S Jiřinou nás vezli jednou brzo ráno po filmování domů. Něco mi v autokaru vypravovala a já si v duchu říkala, že je strašně důvěřivá. Vyprávěla věci, které se mi zdály až intimní, a já byla udivená, že mi je prozrazuje. Později - v jiné situaci, jsem ji upozornila, že nemá být tak důvěřivá vůči jiné osobě. Ona to odmítla. A já dodnes myslím, že měla dát na mou radu,“ míní paní Iva.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám