Hlavní obsah
Článek

Syn Pepy Vojtka (58) a jeho bývalé ženy, tanečnice Libušky, šestiletý Matyáš trpí cukrovkou. Libuška mu musí čtyřikrát denně píchat inzulín. "Sám to ještě neumí, a to je také jedním z důvodů, kromě toho, že je až srpnový a kluci bývají pomalejší, proč mu byla o rok odložena školní docházka," vysvětlila Super.cz Libuška.

"Obvykle se to děti naučí samy tak do osmi let," upřesnila. Jinak se ale s nemocí sžil dobře, dokonce hodně sportuje. "Třikrát týdně máme fotbalové tréninky, o víkendech zápasy. Protože je pořád v pohybu, tak bývá často hypoglykemický, takže ho musím dopovat čokoládou. Zní to zvláštně, ale i s cukrovkou má sladkého víc než mnohé jiné děti," svěřila.

My maminku se synem potkali na akci Kočárky Prahou, která se snaží o to, aby měly matky s dětmi lepší podmínky při cestování MHD. Ostatní děti tam mlsaly, na co přišly, jen Mates měl svoji vlastní krabičku. "Musíme přesně počítat, jak má jíst. takže v krabičce je jedna jednotka banánu a jeden a půl jednotky fidorky," vypočítala Libuška.

Ta už dva roky žije s novým partnerem, a tak jsme se zeptali, zda uvažuje o dalším dítěti. "Nemůžu brát antikoncepci, takže to nechávám na přírodě. Stejně to bylo i s Máťou," uzavřela.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám