Hlavní obsah
Článek

Má to ale odvahu! Vít Chaloupka, bývalý kulturista, nyní fitness trenér, dietolog a výživový poradce, se snad jako první ze známých tváří zastal jedné z firem, které vozí důchodce na zájezdy a podle zjištění České obchodní inspekce je za pomoci nepřiměřených agresivních praktik nutí kupovat extrémně předražené věci. Poradce exprezidenta Václava Klause, Lucie Bílé (58) či dalších známých tváří penzisty vůbec nevnímá jako okradené chudáky, naopak! „Vidím to jinak!“ svěřil se Super.cz kamarád mnoha slavných osobností.

Chaloupka dlouhodobě spolupracuje s firmou, která kvůli svým praktikám patří v Česku mezi ty nejpokutovanější. Je spojován s jejím zábavním parkem nebo fitness centrem. A současná mediální kampaň (v té jsou zástupci podobných firem označováni jako šmejdi), jež má za cíl upozornit seniory, aby se nenechali vystrašit tlakem, že když nekoupí několikanásobně předražené zboží, uškodí zdravotně sobě či své rodině, mu patrně ohrožuje finanční příjmy. Co tedy o seniorech, jimž chodil vyprávět zábavné historky, řekl?

„Ten pan XY (majitel firmy – pozn. red.) si mě vzal: ‚Hele, dělám si ty důchodce a jasně, už před těmi lety jsem jakoby věděl, že to není úplně košer. Různě jsem o tom slyšel, tak jsem si říkal, že budou naštvaný, ale opak byl pravdou,‘ “ vyprávěl nám rozrušený Chaloupka, který měl v roli hostů Jana Rosáka (76) a Petra Jančaříka.

„Bylo to o historkách před kamerou a za kamerou. Důchodce přivezl autobus z místa, kde se to předvádělo, před mělnickou halu. A byla sranda a pohoda. Vidím to jinak, než jak se to prezentuje. Vrhli se tam na žrádlo. Viděl jsem, jak tam kradli kuřata, strkali si je do kabelek. Odmontovávali žárovky na záchodě, u toho jsem také byl. Tekuté mýdlo si odčerpávali do skleniček. Je to zkrátka určitá sociální skupina, která jezdí na podobné levné zájezdy. Jsou to programoví turisté. Za 99 korun dostanou snídani, oběd i večeři, tehdy dostali i dárek a představení. Jasně, že se to i tak pořadateli vyplatilo, měl to spočítané, ale ti důchodci taky,“ šokuje svým popisem dietolog.

„Byli perfektně nažraní, mlaskali, mohli se napít, jak chtěli, a já jim měl vyprávět o dietě. Byli spokojení, zpívali si, rušili mě, štěbetali tam, opilí byli… Pro ně to bylo pozitivní. Kdo chce být okraden, ten okraden je, kdo nechce, tak není. Nikdy jsem nebyl u toho, jestli je mluvčí bili lešenářskou tyčí, ale ty mluvčí znám, scházíme se na vánočních večírcích,“ překvapuje dál výživový poradce osobností, jako jsou Jiří Krampol, Michal David nebo Ilona Csáková.

Související témata:
Vít Chaloupka
Předváděcí akce

Reklama

Další články

Načítám