Hlavní obsah
Článek

Královští novomanželé princ William (41) a jeho žena Kate (42) zakončili desetidenní romantický pobyt na Seychelách, kam odletěli strávit své líbánky. Spokojení se vrátili do Londýna, kde už je čekají všední státnické povinnosti.

Britové ale na pár, a především na Kate, stále upírají svou pozornost. Čeká se totiž, že vévodkyně z Cambridge v nejbližších měsících oznámí, že je na cestě další následník trůnu. Očekávání jsou ještě naléhavější poté, co se objevily zprávy, že Kate může být kvůli chorobě, kterou prodělala během dospívání, neplodná.

Nadějí je ale zvláštní dar, který si novomanželé z líbánek přivezli. Od seychelského ministra zahraničí Jean-Paula Adama totiž dostali vzácný exotický ořech Coco de Mer (v překladu mořský kokos), který funguje jako afrodisiakum. Pro místní je zároveň symbolem lásky a plodnosti. Za to jistě vděčí svému tvaru, který připomíná pozadí či ženské pohlaví.

Semena palmy Lodoicea maldivica jsou největší na světě. Jejich výška se pohybuje okolo třiceti centimetrů a šířka kolem dvaceti centimetrů. A jsou navíc extrémně vzácná. Když se objeví v aukci, draží se za desetitisíce korun za kus.

Reklama

Další články

Načítám