Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Známá kapela Divokej Bill jako by na dva roky zmizela z povrchu zemského. Ale jen zdánlivě. Kluci sice v našich luzích a hájích opravdu nekoncertovali, ale sbalili kufry a vyrazili předvést svůj um do zahraničí.

Pauzu si kapela naordinovala 9. září 2011 po odehrání jubilejního tisícího koncertu v rodných Úvalech. Od té doby vystupoval Divokej Bill především na Slovensku, ale také v Anglii, Rumunsku či na Ukrajině.

Jelikož ale letos kapela slaví patnácté narozeniny, kromě nového alba s příznačným názvem 15, jež v dubnu vyšlo, sobě i fanouškům nadělila také turné čítající 15 koncertů napříč Českou republikou. První jihlavský už má kapela za sebou. „Z první štace našeho tour jsme nadšení, přestože celý den lilo jako z konve a počasí se umoudřilo až těsně před začátkem koncertu. Jihlavské publikum bylo fantastické a my si hraní skvěle užili. Už teď se těšíme na další akce,” řekl bezprostředně po koncertu zpěvák a kytarista Vašek Bláha.

Následovat budou vystoupení v Litvínově, Ostrově u Karlových Varů, Hlinsku, Hradci nad Moravicí, Brně, Praze, Rožnově pod Radhoštěm, Olomouci, Ostravě, Břeclavi, Vlašimi, Českých Budějovicích, Liberci a Plzni. Kromě tohoto turné neplánuje kapela letos žádná další vystoupení.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám