Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Média zaplavila zpráva o nečekaném a odvážném kroku Angeliny Jolie (48), která z obavy z rakoviny preventivně podstoupila mastektomii. Ani České Miss nezanedbávají prevenci.

Gábina Kratochvílová (34), Monika Leová (32) a Lucka Kovandová (19) proto vyrazily na kliniku, kde podstoupily řadu sonografických vyšetření, mezi kterými nelze opomenout preventivní vyšetření prsů, vyšetření štítné žlázy, lymfatických uzlin a krevních toků v žilách a tepnách.

„Jsem hrozně ráda, že jsme měly možnost tato vyšetření dnes podstoupit. Vždycky se říkalo, že na vyšetření prsu se chodí až po čtyřicítce - to ale neznamená, že mladá holka nemůže onemocnět. Myslím si, že prevence je nejlepší investicí do zdraví. Radši si občas zajdu k lékaři bez vážného důvodu, než abych něco zanedbala a pak se strachovala, co mi najdou,“ říká Česká Miss 2013 Gabriela Kratochvílová, které oba doktoři doporučili na toto vyšetření docházet alespoň jednou za rok.

Reklama

Další články

Načítám