Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Někdo se bojí pavouků, někdo výšek, Česká Miss World 2013 Lucie Kovandová (19) má hrůzu z doktorů. Fóbii z bílých plášťů má kráska už od dětství. Vždy jí prý stojí velké přemáhání, aby se vypravila na pravidelnou kontrolu k zubaři či na prohlídku k obvodnímu lékaři. A co teprve když Lucii něco bolí.

„Den před návštěvou doktora se vždycky hrozně klepu a psychicky se na tu hrůzu připravuju," říká Kovandová. Úřadující Českou Miss World stálo velké přemlouvání, aby se společně se svými kolegyněmi Gábinou Kratochvílovou (34) a Monikou Leovou (32) zúčastnila preventivní prohlídky na sonografickém vyšetření prsu.

„I když jsem věděla, že je to vyšetření neinvazivní, zcela bezbolestné, tak jsem měla strach. Prostě už jsem taková. Jsem ale moc ráda, že jsem do toho šla. Odcházím vyšetřená a zdravá. Navíc jsme tímto ukázaly mladým dívkám, že prevence je základ," říká Lucka.

Reklama

Další články

Načítám