Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

S nahotou před kamerou se Angelina Jolie (48) vždy dokázala vypořádat s grácií. I díky svému přirozenému přístupu k milostným a jinak odhaleným scénám ji režiséři s oblibou obsazovali do svých filmů. Zda bude Jolie přijímat role vyžadující svlékání i poté, co si nechala odstranit obě ňadra kvůli riziku rakoviny, je ve hvězdách. Její přírodní ženské přednosti ale stále zůstanou zvěčněné ve snímcích jako Foxfire, Gia nebo Sedmý hřích.

Zpráva o hereččině podstoupení dvojité mastektomie přišla v úterý ráno jako blesk z čistého nebe. Angelina totiž o záměru preventivního odstranění obou prsů dosud nemluvila. Jolie zákrok podstoupila z preventivních důvodů, riziko onemocnění rakovinou prsu u ní bylo extrémně vysoké, dosahovalo 87 procent.

Jolie má s tímto onemocněním spojenou bolestnou ztrátu své maminky, která zemřela v pouhých 56 letech. Jelikož v sobě i Jolie nosí vadný gen BRCA1, který kromě rakoviny prsu zvyšuje i riziko propuknutí rakoviny vaječníků, v budoucnu si nejspíš nechá odejmout i je. Chce tak u sebe včas minimalizovat možný výskyt rakoviny a zároveň doufá, že podobně ohrožené ženy mohou z její zkušenosti čerpat.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám