Hlavní obsah
David Zápal
Článek

S kariérou moderátora Televizních novin Karla Voříška (60) to nevypadá ani trochu dobře. Televize Nova ho s okamžitou platností stáhla z vysílaní poté, co vyšlo najevo, že měl být donašečem komunistické Státní bezpečnosti. Proti Voříškovi hovoří připravovaná publikace mladých badatelů „Náměstí Krasnoarmějců 2. Učitelé a studenti FF UK v období normalizace“, podle níž byl moderátor, který v 80. letech předsedal fakultní organizaci Socialistického svazu mládeže, veden pod krycím jménem Renda, jedním z informátorů StB.

O konci oblíbeného moderátora v nejsledovanější zpravodajské relaci Česka diváky jako první informovala na svém webu Sedmička. Voříšek sice nedostal hodinového padáka, ale než se očistí jeho jméno, v Televizních novinách končí. A i když moderátor své chlebodárce ujišťoval, že jde o lži, má smůlu.

„Karel Voříšek je mezi diváky dlouhodobě jedním z našich nejoblíbenějších moderátorů a jsme překvapeni informacemi, které se v souvislosti s ním objevily. Karel nás ujistil, že se toto nařčení nezakládá na pravdě. Obvinění je to však natolik závažné, že jsme se dohodli, že je potřeba, aby se bránil soudní cestou a očistil se. To je pro Karla v současné době prioritou, a proto ho dočasně uvolňujeme z vysílání,“ řekl Super.cz ředitel PR a komunikace TV Nova Josef Koukolíček.

Svůj konec na televizní obrazovce potvrdil i Voříšek. „Velmi mě mrzí, co se děje, a nerad bych v očích diváků poškodil televizi, se kterou jsem strávil mnoho skvělých let. S vedením televize jsem se dnes dohodl na tom, že si vezmu čas na očištění svého jména, a určitou dobu se tak nebudu na obrazovce objevovat,“ řekl Voříšek.

Jak je známo, podobné civilní žaloby se řeší často i několik let, a tak je možné, že Voříška, pokud bude úspěšný a spor vyhraje, ve vysílání uvidíme až s pořádnými šedinami.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám