Hlavní obsah
Článek

Gába Al Dhábba se znovu pustila do talentových soutěží. Ačkoliv v roce 2005 zabodovala coby zpěvačka třetím místem, a posléze dokonce natočila cédéčko, v dalších letech už se příliš neprosadila. A tak zkouší uspět znovu. Tentokrát nikoliv se zpěvem, ale s klavírem.

Když se v divadelních kolech s nabarveným bílým obličejem představila coby Gábina, poznal ji jen málokdo. „Ale našlo se pár komentářů, že tenhle chraplák budu nejspíš já,“ směje se. S kolegou nacvičila show, kterou společně představili pod názvem Quixiano. Jde vlastně o obří piano, které se rozeznívá pod jejich nohama. Na tomto klavíru prostě musíte skákat, aby hrál.

Porota byla nadšená a bez váhání je poslala do dalšího kola. Gába s "Klokanem", jak přezdívá svému kolegovi, prošli i Velkým třeskem a už tuto sobotu se představí v semifinále. Do soutěže jako jedni z mála přinesli něco, co ještě nikdy nikdo neviděl. A v této tradici chtějí pokračovat i v semifinále, kdy po klavíru nebudou skákat dva, ale rovnou čtyři.

Quixiano vzniklo v dubnu letošního roku v jedné kreativní agentuře, pro kterou Gába Al Dhábba pracuje. Znamená to, že zpěvu dala úplnou stopku? „Občas ještě zpívám, ale spíš pro známé,“ říká Gábina a jedním dechem dodává: „Jsem ráda, že jsem neskončila jako zpěvačka v muzikálech. To bych fakt nechtěla.“

Nakolik je její tvrzení přesvědčivé, musí posoudit každý sám. Jisté je, že Gába Al Dhábba má po sedmi letech zase nakročeno k velkému úspěchu. Zda se Quixianu podaří probojovat do finále, zjistíte už dnes večer. A konkurence je obrovská. V sobotním semifinálovém kole jsou kromě Quixiana například dětská taneční skupina Jumbochicks, vítěz diváckého sms hlasování Jozef Pátrovič, excentrický zpěvák Ján Polák, výtvarník Alex Dowis nebo talentovaná zpěvačka a tanečnice v jednom Esther Lubadika.

Reklama

Další články

Načítám