Hlavní obsah
Článek

V seriálu Gympl hraje Lucie Benešová (49) matku, se kterou by většina dětí nechtěla mít nic společného. Brýle, drdol, upnutý kostým, prostě dominantní typ. Seriálová postava, učitelka matematiky a fyziky Eva Lenerová, kterou zde Lucie představuje, je zákeřná potvora, ve skutečnosti je však manželka herce Tomáše Matonohy (53) máma přímo vzorová.

„Je to můj naprostý opak. Hrozná ženská, která prosazuje politiku jednoho dítěte a od které se může člověk dočkat čehokoliv. Jen doufám, že v osobním životě nic 'takového' nepotkám,“ směje se herečka.

V reálném životě se totiž s manželem stará hned o čtyři děti. Patnáctiletého Luciána, kterého má ze vztahu s hercem Filipem Blažkem, sedmiletého Štěpána, téměř roční Laru a třináctiletou Sáru, kterou má už šest let v pěstounské péči. „Dlouho jsem jezdila do dětského domova v Plzni a za čas jsem přišla na to, že každé dítě v dětském domově chce mít někoho "svého", a že má větší smysl dávat dětem v dětských domovech cit a lásku než dárky. Měla jsem potřebu pomáhat a chtěla jsem, aby moje pomoc byla osobnější. A proto jsme se rozhodli, že si Sáru vezmeme do pěstounské péče,“ svěřila se nám Lucie, kterou právě do tohoto domova dovedla její herecká kolegyně Nela Boudová. „Nela má kamarádku Dášu a ta pracuje jako zástupkyně ředitelky právě v tomhle dětském domově. A tak jsme s Nelou vyrazily do Plzně a já jsem s ní spojená dodnes,“ vysvětlila.

Také díky této osobní zkušenosti se Lucie už několik let aktivně zapojuje do projektu pro děti z dětských domovů Hejbejte se a zpívejte s Hankou Kynychovou, kde podporuje právě plzeňský dětský domov Domino, odkud si vzala tehdy osmiletou Sáru. Loni na finále odhalila poprvé svoje těhotenské bříško a letos dorazí snad i s malou Larou.

„Děti z plzeňského domova, stejně jako děti z ostatních domovů, určitě přijdu podpořit i letos, protože si myslím, že lidi si mají pomáhat. Laru s sebou vezmu podle toho, jestli pojedu na akci rovnou z natáčení nebo z domova. Pokud pojedu z domova, tak ji určitě vezmu. Lara je totiž takový náš rodinný maskot a všude jezdí s námi,“ vysvětlila herečka, která se už těší na velké finále Hejbejte se a zpívejte s Hankou Kynychovou, které se uskuteční 26. listopadu v pražském klubu SaSaZu.

Související témata:
Pěstounská péče

Reklama

Další články

Načítám