Hlavní obsah
Článek

Matka Michaela Jacksona (†50) se rozhodla soudit s hudebními producenty společnosti AEG, kteří organizovali koncerty jejího syna v londýnské O2 areně. Popový král během zkoušek před samotným zahájením koncertní šňůry zemřel na předávkování lékem propofolem. Katherine Jackson je přesvědčená, že AEG o vážných zdravotních problémech věděla a snažila se s jejím synem manipulovat ke svému finančnímu prospěchu. Jackson na tom prý byl tak špatně, že už musel při vystoupení zpívat na playback.

Nedokázal totiž zároveň tančit a zpívat. Neudýchal a neuzpíval zvláště složité songy. Což pro krále popu v minulosti nebyl nejmenší problém. A Jackson má důkazy o tom, že si v londýnské O2 areně pomáhal playbackem. Také to má být důkazním materiálem při soudní při, kterou vede proti AEG v Los Angeles. Jde přitom o obrovské peníze. Rodina po zesnuvším zpěvákovi chce vysoudit miliardy dolarů.

„Tlaky kladené na něj přispěly k jeho smrti,“ věří Jackson, podle níž se měl Michael léčit, a nikoli připravovat obří show, na niž už neměl fyzické a už vůbec ne psychické síly.

V roce 2011 americké soudy poslaly do vězení lékaře Conrada Murraye, jenž v posledních týdnech o zpěváka pečoval. Ten údajně zanedbal profesionální péči a dovolil klientovi užívat kombinaci léků, po níž se mu zastavilo srdce. Murray byl uznán vinným ze zabití z nedbalosti.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám