Hlavní obsah
Jiří Nedvídek
Článek

Téhle ženě padaly před lety k nohám zástupy poblázněných chlapů. Marie Drahokoupilová (71) patřila v šedesátých a sedmdesátých letech k našim nejpůvabnějším herečkám. Vitalitu a šmrnc si tato dáma zachovává i po sedmdesátce. Přesvědčte se.

Marie Drahokoupilová, které nikdo z jejích přátel dodnes neřekne jinak než Madla, vystudovala DAMU, kde byla například spolužačkou Ivy Janžurové. Před filmovou kameru se postavila poprvé na konci padesátých let. Od šedesátých let její kouzelný zjev začala využívat hojně také televize.

Jedinou hlavní filmovou roli citově chladné a manipulující krasavice si zahrála v kultovním filmu Flirt se slečnou Stříbrnou (1969), kde byla partnerkou Jana Kačera. Pamatovat si ji budete určitě ale také z filmů Svatby pana Voka (1970), Morgiana (1972) nebo Zítra vstanu a opařím se čajem (1977).

Kouzelnému zjevu Marie tehdy ochotně podlehl nejeden režisér či herecký kolega. Několik let Marie udržovala víceméně oficiální milenecký vztah s Miroslavem Plzákem. Na filmovém festivalu v Karlových Varech se Drahokoupilová seznámila s rakouským obchodním zástupcem Ervinem Neuhartem, za kterého se v roce 1980 provdala. Odešla z divadla na volnou nohu a odstěhovala se do Vídně, kde žila život ženy v domácnosti.

Na začátku devadesátých let se Marie rozvedla a vrátila se zpět do Čech. Comeback se nekonal, ale pozvolna se začala znovu objevovat v malých rolích. Naposledy se objevila v seriálu Život je ples. Dnes Marie žije v bytě na pražských Vinohradech a je spokojenou důchodkyní.

Reklama

Další články

Načítám