Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ladislav Frej si v seriálu Cesty domů zahrál menší roli policejního plukovníka Kristiána Černého, který má dost složitý vztah se svým synem Markem v podání Filipa Blažka. Tvůrcům už se ale jeho postava nehodila do krámu a připravili mu pořádně drsný konec. Herec tak přišel o další práci.

Podle scénáře se totiž jeho postava dozví o synovi určité informace, psychicky je neunese a prostřelí si hlavu. Tento natáčecí den byl pro Ladislava Freje nejnáročnějším natáčením v tomto seriálu. Čekaly ho emotivně velmi vypjaté scény, které vyústí až v jeho sebevraždu. Protože se časově odehrávají od večera až do druhého dne, scéna jeho smrti předcházela dalším obrazům.

Ladislav Frej tak musel poměrně dlouhou dobu strávit ležící na zemi tváří v krvi. Samozřejmě ne ve své, jeho zkrvavená tvář byla dílem maskérů. Dílo to bylo tak věrohodné, že na něj byl velmi nepříjemný pohled. Se střelbou režisérovi a hercům pomohli odborníci na speciální efekty.

„Já jsem se před kamerou nezastřelil poprvé. Podobně jsem zemřel například ve filmu Signum Laudis, ale to bylo hodně nepříjemné. Mám před takovými scénami velký respekt, protože z těch nábojů, i když nejsou ostré, občas mohou vyletět malinko střepiny nebo prach, které mohou člověka trochu poranit. Při natáčení takových obrazů prostě musíte věřit střelmistrům a rekvizitářům, že je všechno dobře připravené, vyzkoušené a zajištěné a vy si neublížíte. Někteří herci se na takové akční scény vyloženě těší, já ne, protože ke zbraním nemám úplně vřelý vztah,“ vysvětlil Ladislav Frej, který se s rolí loučil jen nerad.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám