Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Nejzářivější hvězda bláznivé klučičí kapely Nightwork Vojtěch Dyk (38) má na světě asi hodně fanoušků a možná ještě víc nepřátel. K té druhé skupině prý podle některých informací v současné době má patřit i jeho dosavadní velký kumpán Jakub Prachař (40). A důvod? Vojta prý myslí jen na sebe, a ne na zbytek kapely, který se na rozdíl od Dyka bez hraní tak dobře neuživí. „Prakticky se to zevnitř rozkládá. Prachaře štve, že Vojta nechodí na zkoušky a dává přednost svému sólovému turné s big bandem,“ prozradil nám zdroj.

Náš informátor má ke kapele tak blízko, že by se jeho informacím dalo snad věřit i ve chvíli, kdyby nám přišel do očí říci, že před týdnem byl konec světa.

„Dyk na ostatní kašle. Jsou na něm víceméně závislí, pro něj je ale teď podstatnější jeho vlastní projekt, z něhož má větší honoráře. Jeden čas s ním nemluvil snad vůbec nikdo ze skupiny. To už se urovnalo, ale Prachaře to nepřešlo. Vadí mu, jak se od Nightworku Vojta izoluje,“ dozvěděli jsme se prý zaručené informace.

Členům skupiny by velmi bodly kšeftíky, ale vystoupení je do července kvůli zaneprázdněnosti Dyka (kromě vlastního projektu čeká také s přítelkyní Tatianou Vilhelmovou dítě) žalostně málo. Kluky teď údajně drží pohromadě jen pevná vůle a prý reálně hrozí, že pokud nepřijde zpěvák bandu k rozumu, velké haló kolem propagátorů včelky Máji, globálního oteplování či tepláků bude už brzy minulostí. Naposledy spolu zatím vystoupí se songy k nové desce v listopadu v O2 areně a pak oficiálně dojde ke „zklidnění“ kariéry.

Podobná tvrzení šmahem shazuje ze stolu manažer kapely. „Řekli jsme si, že nebudeme idioti a nebudeme si podobné blbosti, které se povídají, připouštět. Je to nesmysl,“ odmítá nařčení ze špatné komunikace v Nightworku Filip Šmíd. „Stále zůstáváme stejnými kamarády jako na začátku,“ dodává a upozorňuje, že příští rok už kapela skutečně neodehraje devadesát koncertů jako kdysi, ale jen deset či dvacet, neboť vlastní aktivity má většina členů kapely, a na víc vystoupení by tak stejně neměl nikdo čas.

Reklama

Další články

Načítám