Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Slovenský zpěvák Meky Žbirka (60) patří k několika málo interpretům, kterým se podařilo v anketě Zlatý slavík porazit božského Karla Gotta (†80). Stalo se tak roku 1982 a Meky si připadal tak trošku nepatřičně.

S Karlem Gottem se prý o svém nečekaném vítězství nikdy nebavil. „Já jsem to s Kájou nikdy neprobíral. Když jsem vyhrál, tak tam nebyl a pak už zase vyhrával. Po letech jsem to vnímal jako něco nepatřičného,“ svěřil se Mírovi Hejdovi v pořadu Limuzína sympatický zpěvák.

„Tak nějak se v mužské kategorii říkalo: ‘Co blbneš, vždyť je to Kájovo‘, a tak jsem to neměl zmáknutý, jaké to je být Slavíkem. Ptal jsem se například manažera, jaké si mám koupit sako a nevěděl jsem přesně, co to znamená, ale myslím si, že dnes je ta anketa už úplně jinde,“ dodal Žbirka, který je považován za jednoho z největších slušňáků v šoubyznysu.

Jednou se proto pokusil oživit bulvár tím, že si pokaždé oblékl stejné sako, aby redaktorka měla o čem psát. Zavzpomínal také na své setkání s britskou královnou a muzikantem Stevie Wonderem. Na barvité Žbirkovo vyprávění se můžete podívat už dnes večer na Óčku.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám