Hlavní obsah
Článek

Když jsme se naposledy potkali s mladinkou zpěvačkou Elis, vypadala ve svém účesu s ofinou jako egyptská královna. Tvrdila, že ráda střídá účesy, ale nevěřili jsme, že to pojme tak radikálně. V novém videoklipu se z brunetky stala blondýnkou. A překvapivě jí to neuvěřitelně sluší.

Elis na sebe poprvé upozornila poněkud netradičním názorem na svátek sv. Valentýna, který posluchačům sdělila prostřednictvím písničky Depressing Valentines, která stále zní rozhlasovým éterem. V létě nazpívala s Markétou Konvičkovou (29) duet Bye, Bye.

Po prázdninách chtěla ukázat, že umí zpívat i v češtině, tak k jednomu animovanému seriálu složila a nazpívala úvodní písničku s názvem Češi jaksepatří. Díky tomuto songu Elis celé řadě lidí připomene povinnou četbu – Staré pověsti české.

A u historického tématu – i když ne tak časově vzdáleného – zůstává zpěvačka i s další písničkou. Singl Poslední dopis je inspirován reálným dopisem z koncentračního tábora z druhé světové války.

Nyní Elis připravuje videoklip, ve kterém se kromě unikátních dokumentárních záběrů z válečných konfliktů objeví i reálné záběry zpěvaččina pradědečka.

Režie a střihu se ujal Portugalec Pedro Nobre, za kamerou stojí David Červený a Miroslav Bláha. A proč právě tohle, pro sedmnáctiletou dívku, neobvyklé téma? „Nikdo z nás by neměl na ty hrůzy zapomenout,“ stručně a odhodlaně vysvětluje téma své písničky Elis.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám