Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herečka Jaroslava Kretschmerová (68) poprvé promluvila o tom, jak je možné, že se za třicet let od natáčení komedie Slunce, seno, jahody téměř nezměnila. Plastický chirurg za tím rozhodně není. "Posledních dvacet let upřímně věřím v Boha, což ze mě možná vyzařuje," domnívá se herečka. Jen na víru ale nespoléhá. "Přiznávám se, že vkládám korunky do dobré kosmetiky. Občas si dám mastnější pleťovou masku nebo olejový zábal," doporučuje.

Bohatou hřívu blond vlasů už roky krotí kulmou. "Mám pořád stejnou. Holky v divadle se diví, že jsem si už vlasy nezničila. Ale je to fuška. Když chci být pěkná na představení, dá mi účes hodinu práce," směje se svým typickým ječivým smíchem. Figuru si udržuje divadlem. "Vždycky při zkouškách jdou tak dvě kila dolů. Člověk se hned cítí lépe. Jirka Lábus mi pořád říká, že jsem v rozpuku," směje se.

Děvče v rozpuku dokonce hraje i na divadelních prknech. "V Prodané nevěstě v Ypsilonce budu hrát Mařenku snad do šedesáti. Tedy jestli se toho ve zdraví dožiju," míní herečka. "Čím jsem starší, tím mladší role mi dávají. Teď v představení Zločin v Posázavském Pacifiku hraji hned čtyři postavy. Jsem maminka, dcera, skautka a slavná zpěvačka ," vypočítala. "Prostě se režisérům hodím jako svěží diva i jako babička," domnívá se.

Kretschmerová žije už roky sama. Díky víře, kterou v sobě před dvaceti lety objevila, si nestýská. "Maminka i tatínek jsou mrtví. Vím, že se setkáme v nebi," míní naprosto vážně herečka. "Víra je to nejlepší, co může člověka podržet. Ale jak říkám, víra, ne náboženství," doplnila.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám