Hlavní obsah
Článek

Super.cz vás již informoval, že byl Michal Červín před pár dny odsouzen na osm let za finanční podvody. Bývalá hvězda televizní reality show Vem si mě s rozsudkem nesouhlasí a tvrdí, že byl odsouzen na základě falešných důkazů a lživých výpovědí.

Jak zní jeho verze celého příběhu? V roce 2005 Červín koupil firmu, která podle něj dosahovala stomiliónových obratů a potřeboval další finanční prostředky na své podnikání. Proto oslovil svou domovskou banku se žádostí o úvěr. „Vzhledem k tomu, že částka mnou požadovaná byla poněkud vyšší, tak jsem zkoušel oslovit i jiné banky. V té době jsem byl odkázán na údajného makléře, který je prý schopný vyřídit mi úvěr za velice výhodných podmínek, ale samozřejmě za určitou nemalou provizi. Donesl jsem mu všechny požadované doklady a dostal příslib, že bude vše rychle vyřízeno," říká.

Vyřizování úvěru makléře, ze kterého se nakonec vyklubal bankéř dané banky, se ale protahovalo, a tak se podnikatel rozhodl vzít podklady od pracovníka zpět a oslovit opět domovskou banku. „Vykutálený bankéř mi telefonoval, že má úvěr už konečně schválen a zároveň mi ve stejné době poskytla úvěr domovská banka," vzpomíná byznysmen, který prý po řadu let úvěry bez problémů splácel.

Ve stejném období zprostředkoval úvěr za pomoci zmíněného bankéře ještě jednomu ze svých subdodavatelů. „Kontakt na zaměstnance banky jsem poskytl ještě jednomu člověku, kterému byl úvěr opět poskytnut za nemalou provizi bankéři. No a jednoho dne, ať už na základě udání, nebo žádosti banky, se začalo vše vyšetřovat a samozřejmě to skončilo soudem," uvádí Červín. „Ostatní obžalovaní tvrdili, že do banky jsem nosil podklady já a že o ničem nevěděli. O tučných provizích, které platili bankéři, však ani zmínka. A je taky jasné proč. Konkrétně můj subdodavatel, kterému jsem poskytl kontakt, se svými zaúvěrovanými společnostmi naložil jinak. Na rozdíl ode mě, který jsem použil peníze na podnikání a léta řádně splácel," hájí se televizní star.

Bývalý televizní milionář tvrdí, že byl odsouzen na základě výpovědi falešného makléře a ostatních obžalovaných, kteří podle něj ani nepodnikali a peníze z úvěru utratili za osobní věci. „Měl jsem za to, že soud má brát v potaz důkazy a ne bakalářské příběhy," říká Červín, který tvrdí, že všechny tři hlavní důkazy u soudu vyvrátil a soud to podle jeho slov nebral v potaz. „I ředitel pobočky mé domovské banky potvrdil, že je nestandardní, aby na daňových přiznáních nebyly podpisy klientů, že tento bankéř vyřídil i jiným nezávislým osobám obdobné úvěry, a přitom nebyl ani obviněn,“ diví se.

Michal Červín je prý odhodlaný bojovat za svou nevinu a jakmile mu poštou dojde rozhodnutí soudu, tak se hodlá okamžitě proti verdiktu odvolat. „Samozřejmě, že se budu odvolávat, jenomže už mi nic nevykompenzuje léta stresu a to, že teď ani nezvládám chodit mezi lidi," uzavírá skleslým hlasem nepravomocně odsouzený podnikatel.

Reklama

Další články

Načítám