Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Při pohledu na chlapa s keyboardem v ruce by vás možná ani nenapadlo pochybovat, že na fotce je zpěvák a skladatel Michal David. Jenže chyba lávky. Oním mužem je Honza Bartoš, který vystupuje jako Michal David revival.

Jan Bartoš se narodil 13. 9. 1974 v Turnově a jeho domovem je Železný Brod. K hudbě inklinoval už od dětství. Navštěvoval lidušku a od mládí ovládá hru na klarinet, saxofon i klávesové nástroje. Ty ho chytly nejvíc.

Vyučil se sklářem, ale vždycky ho to víc táhlo k hudbě. Svůj sen si začal postupně plnit. Nejdřív začal vystupovat pod svým jménem, ale jelikož měl v repertoáru většinou písně Michala Davida, kterého obdivoval už v dobách jeho působení ve skupině Kroky Františka Janečka, začal si říkat Michal David revival.

Se svým idolem si před pár lety dokonce zahrál a zazpíval na jednom pódiu a Davida tak nadchl, že mu pro jeho vystoupení věnoval vlastní hudební podklady. Honza vystupuje také v USA, konkrétně v Chicagu, kde koncertuje pro Čechy a Slováky, kteří tam žijí.

Reklama

Další články

Načítám