Hlavní obsah
Článek

Nenápadná ulice pražského Žižkova se proměnila na slavnou londýnskou Abbey Road. V Praze totiž probíhalo fotografování pro filmový plakát k nové komedii Alice Nellis (53) s názvem Revival. Pro ten se tvůrci filmu nechali inspirovat právě slavným obalem skupiny Beatles Abbey Road. Bolek Polívka (74), Miroslav Krobot, Karel Heřmánek (76) a Marián Geišberg se tak na chvíli proměnili ve slavné Brouky.

Fotografování neřídil nikdo jiný než sama režisérka Alice Nellis a slavné herce nechávala přecházet za sebou po přechodu tak dlouho, dokud nebyla s fotografií opravdu spokojená. Neúnavně udávala rytmus, aby „velké čtyřce“ vyšel správně krok. „Vy vůbec nechodíte, jak já tleskám,“ vyčítala několikrát.

Na place, který přípravou a zkouškami připomínal samotné filmování, byla ale skvělá nálada a všichni herci během práce stíhali i vtipkovat. „Chystáme takový malý turné, ale ještě o tom nesmíme mluvit,“ tvrdil například představitel filmového kytaristy Miroslav Krobot.

Polívka, Krobot, Heřmánek a Geišberg hrají v Revivalu muzikanty, jejichž rocková skupina Smoke se za nejasných okolností rozpadla v roce 1972 a kteří se – každý z jiných důvodů – rozhodli pokusit o její velkolepý comeback. Ve středu dění filmu není jen návrat kapely Smoke na pódia a s tím spojená zábava, ale i život všech jejích členů.

V Revivalu jsou důležití také Zuzana Bydžovská, Vojta Dyk, Jenovéfa Boková nebo Richard Genzer.

Reklama

Další články

Načítám