Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Vypadá to, že česká hudba postupně ztrácí jednoho z nejtalentovanějších skladatelů současnosti. Autor mimo jiné fenomenálních šansonů Hany Hegerové totiž postupně ztrácí paměť. Testy na Alzheimerovu nemoc se sice ještě nepotvrdily, ale Petr Hapka (†70) prý už nepoznává ani své blízké.

Petr Hapka se momentálně léčí v jednom z pavilonů psychiatrické léčebny v pražských Bohnicích. Pravidelně za ním chodí dcera Petra, která se kvůli tátovi definitivně vrátila z Itálie do Česka. Tu prý podle všeho poznává. S bývalou přítelkyní, dvacetiletou studentkou Kateřinou, už je to horší. Sice se s ní v únoru rozešel, ale jako by se mu úplně vypařila z hlavy.

"Vůbec o ní nemluví a vlastně už by ji ani nepoznal," řekl Aha! rodinný přítel. Důvodem Hapkovy ztráty paměti nemusí být pouze Alzheimerova nemoc, ale poznamenaly ho i dvě celkové narkózy. Během pár měsíců totiž absolvoval dvě operace.

"Pan Hapka po probuzení nikoho nepoznával. Navíc se začal chovat dost agresivně a napadal personál," popsal přímý účastník. Všichni věří, že se z toho ale Hapka ještě dostane.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám