Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Hvězdný seriál Cesty domů má další posilu. V roli lékařské kapacity a odbornice na transplantace do něj nastupuje známá herečka Jana Janěková. Ta už za dva roky oslaví šedesáté narozeniny, ale hádal by jí to opravdu málokdo. Na svůj věku vypadá fantasticky.

Janěková do seriálu nastoupí jako lékařka Lipová, která přijíždí do seriálového Hradiště na prosbu Rudolfa Bernáta (Aloise Švehlíka), aby prohlédla pacientku, která čeká na transplantaci srdce. Lipová je emancipovaná a moderní žena, která kdysi dala přednost kariéře před rodinou.

"Je to špičková odbornice ve svém oboru, která zřejmě nemá rodinu. Kdysi evidentně měla s Rudolfem vážný vztah, ale rozešli se. Říká o něm, že on pro ni byl jediný chlap, kvůli kterému by se pokusila skloubit rodinu a kariéru. Což se ale nestalo,“ říká o postavě Lipové Jana Janěková.

Zatímco seriálová postava v tomto úkolu neuspěla, Janě Janěkové se v životě podařilo skloubit obojí. Jako matka tří dcer, Jany, Markéty a Adély, a babička několika vnoučat si nedokáže představit, že by se rodiny vzdala.

„U mě je to trochu jiné, protože herectví pro mě není kariéra. Je to něco, co jsem chtěla dělat odjakživa, divadlo hraju od svých čtyř let, vždycky bylo součástí mého života, nikdy jsem neuvažovala o žádné jiné profesi. A když je něco tak těsnou součástí vašeho života, automaticky do toho začleníte všechno ostatní. I mateřství," prozradila Super.cz Janěková.

"První dcera se mi narodila velmi brzy, už ve třiadvaceti letech, když jsem byla v prvním angažmá. Mnozí mi říkali, že jsem měla počkat, že jsem teprve na začátku kariéry. Ale já prostě v tu chvíli cítila potřebu být matkou. Vždycky se na mě všechno hrnulo naráz, mám to tak celý život,“ uzavřela herečka.

Janu Janěkovou jsme mohli vidět také například ve filmech Pouta nebo Hezké chvilky bez záruky, v seriálech Strážce duší, Letiště, Světla pasáže nebo 4Teens, stejně jako v pohádce Tajemství staré bambitky. Účinkuje v Divadle Palace v inscenaci Cena za něžnost. Posledních zhruba 12 let se hodně věnuje režii inscenací, muzikálů i velkých operních projektů. Na JAMU vede ateliér muzikálového herectví.

Reklama

Další články

Načítám