Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Přítel Ivety Bartošové (†48) Josef Rychtář (65) má podle nedávno uveřejněného psychiatrického a psychologického posudku, který Super.cz vydal jako první a zároveň jediný, velkou touhu být v záři reflektorů. A poslední dobou toho, možná nechtěně, pro svou mediální známost dělá hodně. Běhá od soudu k soudu kvůli svým urážkám či údajnému zmlácení exmanželky, čelí exekuci a nejnověji také možnému trestnímu stíhání za propagaci nacismu. Nejhorší možný scénář hovoří jasně: až deset let vězení!

Propagace nacismu se říčanský podnikatel mohl dopustit tím, že redaktorovi našeho on-line deníku poslal SMS zprávu, ve které se negativně vyjadřuje o travesti komičce Naděždě Krupské.

„Úchyl říkající si Naděžda Krupská, který má místo pr**le vagínu a který neví, čím je, zda bu***ant či něco jiného, má jediné štěstí a to v tom, že se změnila doba, jinak by neprošel selekcí. Tento dobytek ani neví, kdo to byla N. Krupská,“ napsal nám Rychtář v reakci na článek, že se Krupská proletěla nad domem Ivety Bartošové a viděla její hororovou zahradu.

Na základě této zprávy, kterou Rychtář zaslal redaktorovi s vědomím, že bude otištěna, podala Krupská v pondělí v poledne na policii trestní oznámení. „Na různé nenávistné reakce jsem zvyklá, ale tohle už je moc. Zaprvé mu vůbec nic není do mé sexuální orientace a zadruhé jsem si z jeho zprávy jasně vyvodil, že má na mysli podporu nacistů, kteří vyhlazovali Židy a gaye. Kdyby mi vrátil nějaký ten rýpanec, ani neceknu. Tohle ale zkrátka přehnal,“ řekl Super.cz David Turek, jak zní Krupské občanské jméno.

Hanlivými slovy o Turkově sexuální příslušnosti se navíc Rychtář mohl dopustit trestného činu podněcování k nenávisti vůči skupině osob nebo k omezování jejich práv a svobod. Za oba trestné činy, pokud by z nich byl přítel Ivety Bartošové obviněn a nakonec pravomocně odsouzen, by si v extrémním případě mohl odsedět až deset let vězení.

Reklama

Další články

Načítám