Hlavní obsah
David Zápal
Článek

Herečka a moderátorka Mahulena Bočanová (57) se nikdy netajila tím, že její milovaná jedenáctiletá dcerka Márinka má lehkou mozkovou dysfunkci a duši šestiletého děvčátka. Před časem ale v jejím životě nastal takový zlom, že Mahu jen náhodou nepukne pýchou. „Zjistila jsem, že Márinka má geniální fotografickou paměť,“ rozplývá se.

Na tuto schopnost své dcery přišla vlastně náhodou. Hyperaktivní slečně nešlo učení zas až tak dobře, až nakonec Bočanová zkusila najmout učitelku na doučování podle metody splývavého čtení. A pak se stal zázrak. „S Márinkou jsme na každý úspěch čekaly hodně dlouho, proto jsme měly o to větší radost. Za ten rok, co se učí číst speciální metodou pro děti s dyslexií a dysgrafií, se ale zlepšila o devadesát procent,“ prozradila Mahulena na křtu učebnic autorky metody Sfumato Márie Navrátilové. Fotografickou paměť Márinka používala místo čtení. Dnes skutečně čte a textu i rozumí, což byl dřív problém.

Márinka navštěvuje soukromou školu Slunce v Unhošti, kde jsou dvě paní učitelky na šest žáků. „Přesto jí dopřávám ještě paní učitelku na doučování. Nebere to jako povinnost, ale strašně ji to baví. Když jí dám na výběr, že buď si zajezdí na koni, nebo bude doučování, s radostí si vybere doučko,“ svěřila se Super.cz Mahu.

Ta třikrát týdně musí nechat Márinku s učitelkou o samotě, aby holčičku nic nerozptylovalo. „U hyperaktivních dětí je nejtěžší udržet pozornost. Učení je strašně vyčerpávající, hlavně se musí udržet pozornost dítěte. Do hlavičky se jí ale díky splývavému čtení dostávají informace, které už nezapomene,“ vysvětluje Mahulena, která je na pokroky své dcery náležitě pyšná. „Nejkrásnější pro rodiče je, když vidí, jak se jeho dítěti daří,“ dodala moderátorka VIP zpráv.

Související témata:
Učebnice

Reklama

Další články

Načítám