Hlavní obsah
Článek

Na přítele Ivety Bartošové Josefa Rychtáře se valí jedna pohroma za druhou. Má na krku exekuci, protože nezaplatil soudem nařízené právní výlohy advokátce své exmanželky, té musí dle rozsudku soudu zaplatit navíc i čtvrt miliónu korun. Kromě toho proti němu probíhá jedno trestní řízení a druhé brzy začne. Hrozí mu kriminál a patrně vše svádí na svou manželku. Ta proto po dlouhé době promluvila s novináři. Co nového řekla?

Paní Darino Nová (66), v tisku se v poslední době objevily informace, že vaším největším životním cílem je dostat exmanžela Josefa Rychtáře (65) za všechna ta příkoří, kterých se na vás měl dopustit, do vězení. Že ho tak chcete dostat od Ivety Bartošové (†48).

Víte moc dobře, že se snažím držet stranou. Tahle nařčení mě ale vyhnala z mediální ilegality. Je to všechno naprostý nesmysl a připadá mi, že se mě někdo snaží zdiskreditovat před blížícím se soudem. Odmítám hrát roli zhrzené a pomstychtivé exmanželky, která se rozhodla svého bývalého muže zničit. Není to pravda.

Nemůže se tedy stát, že soud pošle Josefa Rychtáře za vaše údajné napadení do vězení?

To se samozřejmě stát může. Mně osobně ale vůbec nejde o to, aby skončil v kriminálu. On a jeho život už mě dávno nezajímají. Ani jeho partnerka ne. Občas se nad jejich chováním, když se ke mně dostanou noviny, bavím jako každý jiný člověk, kterého se to nedotýká. A to není póza, jen holý fakt. Nevyvolává to už ve mně žádné emoce. Zkrátka se nestarám o to, co Rychtář dělá. Kdyby to samé dodržoval i on, bylo by nám oběma líp. Nikdo mě ale nemůže vinit z toho, co se mu teď děje. Je svéprávný a zodpovědný za své činy. Já své právničce nevyhrožovala a neurážela ji, já jsem sama sebe přece nezmlátila. Proč se z viníků dělají oběti a naopak?

Soud ohledně vašeho napadení ale ještě nezačal. Kdybyste chtěla, můžete ho hravě zastavit.

Kdykoliv se s Rychtářem potkáme na jednom místě, slyším jen hysterii a řev, žádný pokus o rozumnou dohodu (Nová podle našich zpráv po Rychtářovi požaduje podepsání majetkového vyrovnání – pozn. red.). Proto patrně bude na samotném soudu, aby podle práva rozhodl, co se stalo a jak by měl být případně viník potrestán. Jde mi o spravedlnost, o nic víc. Nijak si nepřidávám, neubližuju mu, na policii jsem na základě oznámení z nemocnice řekla jen pravdu. O násilí se nemá mlčet. Pokud na základě svého chování Josef skončí ve vězení, může poděkovat jen sám sobě. Svůj osud si chystá sám.

Na policii jste ohledně jiného případu uvedla, že vám Josef Rychtář vyhrožoval zastřelením. Posléze přišel o zbraně. Nedávno mi řekl, že pokud ho při výkonu služby v bezpečnostní agentuře zabijí, bude to vaše vina. Co vy na to?

Před pár dny jsem narazila na text Třicet znaků manipulátora a v něm vidím hodně pravdy. Uvádí se tam například: Navozuje pocit viny a dovolává se při tom rodinných vztahů. Přenáší odpovědnost na druhé nebo se ze své zodpovědnosti snaží vykroutit.

Váš exmanžel nyní dluží vaší advokátce za právní služby v rozvodovém řízení. Exekuce je uvalena i na váš společný dům. Bojíte se o střechu nad hlavou?

O exekuci už vím pár dní. Josef s ní nic nedělá, jen pořád strašně nadává, ale nějaké řešení či konstruktivní návrh z jeho strany ještě zatím nepadly. Se syny o tom mluvíme a shodli jsme se, že se nenecháme připravit o náš domov nikým, ani jejich tátou. Vyrůstala tu už moje maminka a chceme, aby tu někdy mohly vyrůstat i děti mých synů.

Reklama

Další články

Načítám