Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Před měsícem bylo odročeno hlavní líčení s Michalem Červínem pro zvlášť závažný trestný čin úvěrového podvodu. K nečekanému odložení došlo z toho důvodu, že těsně před vynesením rozsudku zkolaboval státní zástupce. Dnes už se „milionář“ z televizní reality show Vem si mě rozsudku nevyhnul.

Státní zástupkyně Jaroslava Frídlová v závěrečné řeči uvedla, že bylo dostatečně prokázáno, že všichni obžalovaní v tomto případu svým jednáním naplnili skutkovou podstatu trestného činu. S tímto závěrem soudce JUDr. Petr Novák v podstatné míře souhlasil.

Za podvodné získání úvěrů, jejichž součet přesáhl částku dvacet dva miliónů korun, dostal Červín trest odnětí svobody v délce trvání osmi let. Senát Městského soudu označil podíl viny Michala Červína jako největší ze skupinky obviněných. Proto zvolil trest nad polovinou trestní sazby. Soudce ale zařadil bývalou televizní hvězdu do mírnějšího typu věznice vzhledem k jeho předchozí trestní bezúhonnosti. Červín se proti rozsudku okamžitě odvolal. Ostatní odsouzení využijí osmidenní lhůtu na možnost podání odvolání.

A čeho se televizní milionář vlastně dopustil? Kauza odsouzeného podnikatele je velmi složitá a z toho důvodu se projednávala řadu let. V krátkosti se dá říct, že na konci roku 2005 Michal Červín požádal o úvěr u banky, a to prostřednictvím pracovníka banky. Zároveň ale čerpal úvěr u své domovské banky, u které měl vedený účet. Úvěry, které mu byly nakonec poskytnuty, byly podle soudu získány na základě dokladů s nepravdivými údaji.

Červín se stále cítí nevinný. „Nikdy bych si nedovolil se něčeho podobného dopustit,“ hájil se těmito slovy Červín před soudem a zároveň uvedl, že pokud by se snad cítil vinný, rozhodně by nevystupoval v televizním pořadu a zbytečně tak na sebe neupozorňoval.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám