Hlavní obsah
Jiří Nedvídek
Článek

Gina Lollobrigida patří dnes už k žijícím legendám italské kinematografie. Hvězdné kariéře plné poct, ocenění, úspěchů a slávy předcházely soutěže krásy, které mladou modelku katapultovaly ke hvězdám. Dvacetiletá Gina se přihlásila nejprve do soutěže Miss Řím (tu s přehledem vyhrála) a v roce 1947 také do Miss Itálie.

V té skončila na třetím místě za Luciou Bosé a Giannou Mariou Canale. Z těch se také staly vyhledávané herecké hvězdičky. Gina je však velmi rychle převálcovala nejen počtem rolí, ale především sex-appealem.

Zlatou érou této okaté tmavovlásky byly především léta padesátá, kdy velmi často spoře oděná excelovala ve filmech Fanfán Tulipán (1952), Římanka (1954), Zvoník u Matky Boží (1956), Šalamoun a královna ze Sáby (1959) a řadě dalších.

To, že byla už ve dvaceti Gina temperamentní divoška, názorně dokazuje fotografie ze soutěže krásy, kde vesele poskakuje na posteli a ukazuje kalhotky. Pět let poté se začal z téhle veselé holky pomalu ale jistě stávat jeden z největších sexsymbolů Itálie.

Reklama

Další články

Načítám