Hlavní obsah
Článek

Spisovatelka Bára Nesvadbová (49) se obvykle ve společnosti pohybuje v elegantních černých modelech. I doma, v jejím velkém domě v Měchenicích, jsme ji potkali aspoň v černých legínách a tílku. Občas ale ortodoxní vyznavačka černé udělá výjimku.

S Bárou jsme se setkali na charitativním odpoledni pro děti, kde autorským čtením zahajovala společný projekt fondu UNICEF a své kamarádky, podnikatelky Tamary Kotvalové (60). Ta se rozhodla věnovat část zisku z prodeje ve svém luxusním butiku s psacími potřebami ve prospěch projektu Signature for Good.

Bára na sebe navlékla obří pánské triko s logem dětského fondu OSN a přítomným dětem předčítala ze své pohádkové knížky Garpíškoviny, k jejíž názvu ji inspiroval její labrador Garp, k obsahu pak i dcera Bibiana a spousty koček, které v jejím domě a na zahradě žijí.

Díky přítomnosti výkonné ředitelky české pobočky UNICEF Pavly Gomby se děti dozvěděly, jak žijí jejich vrstevníci v chudých zemích a jak UNICEF pracuje na zlepšení jejich šance chodit do školy a získat kvalitní vzdělání. Děti také mohly nakreslit přání, které pracovníci UNICEF při nejbližší misi předají dětem v Africe.

Reklama

Další články

Načítám