Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

To, co má pod šátky, pod čepicí nebo pod kloboukem houslista Pavel Šporcl, bylo dlouho tajemstvím. Pavel odmítal svoje pokrývky hlavy odkládat a tak si mnozí mysleli, že spojil příjemné s užitečným a pod rouškou rockové image skrývá i prořídlou kštici.

"Mám vlasů dost, jen se podívejte. Občas prostovlasý i vystupuji a jsem tak nafocený i na přebalu jednoho alba od Tono Stana," řekl Super.cz houslista a opravdu sundal klobouk. Zákulisní drby ovšem říkají něco jiného. Pavel měl opravdu prořídlé vlasy, ale nechal si je pomocí štěpů na specializované klinice zahustit, takže teď už nemá problém smeknout.

Šporcl oslavil své čtyřicáté narozeniny ve velkém stylu, nechyběla tam velká část českého šoubyznysu včetně Karla Gotta (†80). S mnohými hosty Pavel spolupracoval a je zřejmě jediným houslistou, kterého lidé poznávají na ulici.

"Snažil jsem se zpopularizovat klasickou hudbu prostřednictvím jiné image. Mnozí mi vyčítali, že místo ve fraku vystupuju v džínách a šátku, ale vyplatilo se to. Získal jsem spoustu nových posluchačů, kteří se dřív báli, že klasická hudba musí být jen vážná. A těm, kterým se nelíbí, jak na pódiu vypadám, radím, ať zavřou oči. Pořád tam zůstane ta hudba," uzavřel Pavel Šporcl.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám