Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Holčička na fotce patří k divácky oblíbené herečce, která v současnosti září v jednom populárním českém seriálu. Do povědomí diváků se dostala díky roli učitelky v legendární české komedii z osmdesátých let. Sympatická dáma má za sebou jedno nepovedené manželství, k jehož rozpadu přispěla i manželova nevěra s vdanou paní, se níž má dokonce malou dceru. A možná právě proto se zatím podruhé vdávat nechce, ač už několik let žije s novým partnerem. Poznali jste ji?

Veronika Freimanová (68) se narodila 24.9.1955 v Praze. Už jako dítě hrála ve filmu, televizi a navštěvovala hodiny baletu. Během studia Státní konzervatoře hostovala v Činoherním klubu, kde později získala stálé angažmá.

Debutovala ve filmu Karla Kachyni Láska a nechyběla ani v tehdy populárním seriálu Kamarádi. Koncem sedmdesátých let byla často obsazována do rolí princezen. Do širšího povědomí diváků se dostala díky roli učitelky Hanky v legendární komedii Sněženky a machři.

V současnosti patří mezi často obsazované a úspěšné filmové a televizní herečky. Zahrála si v teenagerovských komediích Snowboarďáci a Rafťáci i v oscarovém Koljovi. Každý týden se s ní diváci setkávají v seriálu Vyprávěj, v němž ztvárňuje babičku Janu Dvořákovou. Především díky této roli letos vyhrála v herecké kategorii ankety televizní popularity Týtý (cenu si odnesla i v roce 2010). S Veronikou Freimanovou se můžete setkat také na prknech Divadla Bez zábradlí.

Sympatická herečka má za sebou jedno nevydařené manželství. S režisérem Jaroslavem Brabcem se roku 2008 po téměř dvaceti letech rozvedla. Ač si s manželem prý už několik let nerozuměla, ke krachu manželství notnou dávkou přispěla i Brabcova nevěra s vdanou Olgou Menzelovou (46), která mu navíc porodila dceru Annu Karolínu.

Samotná Freimanová má s Brabcem dvě dcery - Terezu a Markétu. Freimanová však dlouho sama nezůstala. Štěstí v lásce našla v náruči architekta Vladimíra Boučka, s nímž jí to klape dodnes. Znovu vdávat se ale zatím nechce.

Reklama

Další články

Načítám