Hlavní obsah
Článek

Ještě před rokem to vypadalo, že Sagvan Tofi a Michal David těžko najdou někdy společnou řeč. Když začal Sagvan uvádět muzikál Děti ráje, ke kterému napsal scénář, Michal David a především producent Oldřich Lichtenberg podali na producenty Dětí ráje žalobu pro zneužití písní Michala Davida.

"Připadám si jako někde ve vesmíru. Poslali jsme producentům muzikálu Děti ráje Viktorovi Mrázovi a Michalu Bělouškovi už tři upomínky, aby v muzikálu nepoužívali písně Michala Davida (63) a Zdeňka Bartáka, protože na ně nevlastní práva. Podáváme žalobu a návrh na předběžné opatření. Zároveň podáváme trestní oznámení na producenty Bělouška a Mráze. Nepředpokládám, že by skončili až ve vězení, ale podmínka je velmi reálná," řekl nám před třemi lety Lichtenberg, který sám začal uvádět muzikál Je třeba zabít Davida.

Nyní je všechno jinak. Děti ráje jsou megahitem, což nikdo předem nečekal. A Michal David má z muzikálu velmi slušné peníze a také se k němu hrdě hlásí.

"Musíme držet při sobě. Žabomyší války nestojí za nic. Děti ráje jsou z většiny mých písniček a proč nebýt u toho," řekl Super.cz Michal David na prvním společném focení se Sagvanem Tofim.

"Soudní spor opravdu byl, ale nakonec se to vyřešilo patově. Důležité nyní je, že se prodává. Půjdu se brzy podívat, kam se Děti ráje posunuly, a těším se na 400. reprízu, která by měla být někdy na podzim. Tam bychom udělali se Sagim dražbu fotky, kterou jsme společně nafotili a jejíž výtěžek půjde na dobrou věc," dodal Michal David.

Reklama

Další články

Načítám