Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Lucie Váchová Křížková (39) patří do skupinky těch šťastnějších maminek, které zažily naprosto bezproblémový porod. Syn David přišel na svět bez komplikací, maminka se vyhnula nepříjemnému nástřihu a i rekonvalescence probíhala velmi rychle. Zásluhu na tom všem Lucie připisuje pečlivé přípravě.

„Je pravda, že jsem se připravovala psychicky i fyzicky. Využívala jsem různé olejíčky a masáže, aby ten porod byl co nejméně bolestivý, a samozřejmě jsem poctivě cvičila," říká zarytá sportovkyně.

Cvičit pánevní dno začala prvorodička hned několik dní po porodu ještě v porodnici. „Bylo to určitě druhý nebo třetí den poté, co mě v porodnici navštívila porodní sestra. Doporučila mi cvičit pánevní dno, protože po porodu bylo všechno uvnitř povolené a ve stavu, ve kterém to neznáte," říká Miss ČR 2003.

Nyní je, zdá se, všechno jako ve stavu před těhotenstvím. „Partner říká, že je vše jako dřív, takže já jsem spokojená," směje se. Vzhledem k tomu, že si bude chtít bývalá rosnička pořídit brzy dalšího potomka, rozhodla se v rámci prevence docházet na lekce na speciálním vibračním přístroji. „Já na tomto stroji cvičila už před těhotenstvím, takže vím, jak dobře pomáhá zpevnit svaly. Už se těším, až tento program vyzkouším,“ říká Lucie

Reklama

Další články

Načítám