Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Andrea Kerestešová (39) odhalila výstavu portrétů hereckých osobností a přátel. Co vedlo hvězdu seriálu Vyprávěj k tomu, že se postavila i za objektiv fotoaparátu? „Zjistila jsem, že za objektivem se cítím dobře a jsem za ním sama sebou," prozradila nám herečka a jedním dechem dodala: „Před dvěma lety jsem potřebovala něco vyjádřit a něco dostat ze své dušičky. Chtěla jsem to udělat prostřednictvím obrázku.“

Andrea se snažila všechny své objekty stylizovat do nějaké role, ve které se budou cítit dobře. Dopadlo to tak, že kolegu Romana Vojtka (52) zobrazila jako klauna, Jaromíra Noska coby mimozemskou bytost a jednoho ze svých seriálových synů Zdeňka Piškulu jako dospělého muže.  „Strávila jsem s ním hodně času. On chtěl být vždycky strašně dospělý a stále snil o tom, až už bude velký a bude se mu líbit nějaká holka," s úsměvem vysvětluje Andrea.

Nejvíce se ale amatérské fotografce líbí snímek sebe samé. Důvodem není to, že by byla samožer, ale na snímku je s ní její milovaný kocour Kvík. „Původně jsem chtěla mít autoportrét, na kterém jsem sama. Ale pak jsem se rozhodla, že na něm bude můj Kvík. Je čtyři roky součástí mého života. Když mi bylo psychicky nejhůř, tak mi pomohlo zvíře," říká.

S výsledkem uměleckého snažení se spojilo Národní sdružení PKU a jiných dědičných metabolických poruch. Andrea se stala patronkou tohoto sdružení a dvě děti, malou Natálku a Vanesku, naleznete na vystavených fotografiích. Výstavu si můžete prohlédnout v pražské kavárně Cafe Pointa do konce tohoto roku.

Reklama

Další články

Načítám