Hlavní obsah
Článek

Českoněmecká zpěvačka Debbi (30) nemá se svou britskou kolegyní Adele (35) jen podobnou barvu hlasu. Obě slečny mají velmi shodné trable se svými hlasivkami. Adele svůj nástroj v hrdle musela nechat operovat, Debbi zase svůj rozštěp hlasivek léčí tichem a silnými dávkami vitamínu B. Ironií je, že tyto zdravotní komplikace dělají obě umělkyně výjimečné a jejich hlasy získaly díky defektu hlasivek nezaměnitelnou barvu.

„Tento problém mám od narození. Nedá se vyléčit," říká Debbi. „Člověk díky rozštěpu získává barvu. Mám, řekněme v uvozovkách, radost z toho, že ji mám. Na druhou stranu jsou moje hlasivky dost choulostivé a musí se s nimi opatrně pracovat," říká.

Debbi nám ve studiu za doprovodu producenta Martina Ledviny zazpívala singl z nového alba You Take Me There. Díky baladě p!nkovského střihu je jasně poznat, jak velký kus práce se svým hlasem zpěvačka za poslední dva roky udělala. Rusovlasá zpěvačka hlasově i pěvecky dospívá a zraje jako mladé portské víno.

„Před první deskou jsem nebyla rozezpívaná, nechodila jsem na žádné hodiny zpěvu. Až v průběhu jsem začínala pracovat s tělem," říká Debbi, které hlas zesílil díky dlouhým koncertním turné: „Na šňůrách se člověk vyzpívá. Člověk zpívá sedm dnů v kuse a musí zazpívat i ten poslední den." říká Debbi. Nedá se, než konstatovat, že její emotivní hlasový projev se přirozeně potkal se současným „retro“ soundem celého alba, který se aktuálně veze na vlně celosvětové popularity.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám