Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Halina Pawlowská (69) je z gruntu veselý člověk a své čtenáře, posluchače a diváky chce především bavit svým laskavým humorem. Na tiskové konferenci k růžovému pochodu proti rakovině prsu ale během našeho rozhovoru netypicky zabrnkala na smutnou notu. Zmínila se, že v minulosti zákeřná zhoubná nemoc zasáhla její blízkou přítelkyni a také milovanou maminku (94).

„Moje kamarádka onemocněla a dostala se z toho. Moje maminka měla nějaké problémy, takže jsem osobně zainteresovaná," svěřila se Super.cz Pawlowská.

Oblíbená česká spisovatelka se letos stala novou ambasadorkou růžového pochodu. Přestože není velkým vyznavačem chůze, tak se moc těší na 8. červen, kdy prý půjde hrdě v průvodu. „Vůbec nechápu, proč jsem se stala ambasadorkou proti rakovině prsu až teď, když jsou moje prsa nepřehlédnutelná," směje se.

„Když se z něčeho odstraní tabu a mluví se o tom, tak je to dobře. Z osobní zkušenosti vím, že pro nemocné je nejdůležitější pocit sounáležitosti, že na to nejsou sami. Člověk přece neví, kdy podobnou pomoc bude potřebovat," říká Halina.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám