Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zpěvák Karel Gott (†80) se vrátil z exotické cesty po Maledivách a Srí Lance, kterou si užíval společně se svou ženou Ivanou (48), dcerami Charlottkou (6) a Nelly (4), babičkou a partou přátel.

O tom, že se prosluněná dovolená plná úchvatných zážitků povedla, svědčí i fotky z rodinného archivu manželů Gottových.

"Byla to ideální dovolená, kterou můžu všem doporučit. Zkombinovali jsme relaxaci a poznávání a bylo o nás skvěle postaráno. Na Maledivách jsme si užili báječné koupání a šnorchlování, na Srí Lance zase bezpočet poznávacích výletů,“ svěřila Super.cz Ivana Gottová.

Největším zážitkem byl pro všechny bezesporu výlet do Bengálského zálivu. „Na třech malých loďkách jsme pluli asi hodinu na místo, kde jsme viděli osmnáct plejtváků obrovských. Holky byly nadšené a nejvíce je bavilo velryby počítat. Musím se ale přiznat, že byly momenty, kdy mi na té malé loďce uprostřed širého moře nebylo úplně dobře,“ dodala Gottová.

Na Srí Lance se Gottově rodince obzvlášť líbilo. Všichni byli nadšeni z místní přírody a optimisticky naladěných lidí. Mistr se dokonce neváhal pod dozorem tamějších kuchařů zapojit do vaření specialit srílanské kuchyně či zapózovat s obrovskou krajtou kolem krku. Nechyběl ani výlet na džípech do safari, koupání na slonech v řece a návštěva sloního sirotčince.

„Měli jsme úžasného průvodce, který se jmenoval Rohana. Uměl bezvadně česky. Při dlouhých přesunech v autobuse nám vyprávěl o tamním životě a dával nám přednášky o buddhismu a hinduismu. Byli jsme na exkurzi v řezbářství a viděli, jak se vyřezávají buddhové. Typického bůžka, Šivu s kobrou kolem krku, který je symbolem ochrany, jsme si pořídili i domů na Bertramku," dodala Ivana.

Gottovy dcerky byly zase nadšeny z hravých opiček, jež na Srí Lance můžete potkat téměř na každém kroku. Musíte si však na ně dávat pořádný pozor. "Teprve na Srí Lance jsem poznala pravý význam rčení 'být drzá jako opice'. Neukradli nám nic, dávali jsme si pozor. Ale jen jsem položila mobil, už byla u mě," uzavřela své povídání úsměvnou historkou Ivana.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám