Hlavní obsah
Článek

Vztahy v redakci zpravodajství televize Prima se po výpovědi reportérky bulvárních VIP zpráv Terezy Jemelíkové a jejím údajném urážení ze strany šéfky Jitky Obzinové čím dál víc vyostřují. Kvůli obhajobě svých kroků vedoucí zpravodajských pořadů stanice, která přes mnoho svědků události dál tvrdí, že nikoho neurážela, Super.cz prozradila svou verzi příběhu i o nedávném vyhazovu moderátora Jiřího Pomejeho (†54) z VIP zpráv a jeho nahrazení bývalou hvězdou TopStaru Mahulenou Bočanovou (57). I když už tehdy Pomeje tvrdil, že dostal padáka, aby jeho místo získala kamarádka dalších moderátorek, Obzinová nabízí úplně jinou, téměř neuvěřitelnou story, ve které figuruje i náš on-line server. Posuďte sami, čí tvrzení má větší váhu.

Po vyhazovu Pomejeho, který „tajné zdroje“ z redakce v médiích odůvodňovaly jeho pitím a nízkou sledovaností, snad aby tak mohla televize svůj krok ospravedlnit, moderátor naštvaně prohlásil, že za tím stojí ženská mafie na Primě. A svá slova zopakoval i po tom, kdy se konečně televize, jež totálně nezvládla krizovou komunikaci, odhodlala angažování Bočanové oficiálně potvrdit.

A co na to nyní s odstupem času říká Obzinová? „Nevím, že někdo psal na Facebook, že (Pomeje) pil (o tom v komunikaci s redaktorem Super.cz vůbec nebyla řeč – pozn. red.), ale vy ho znáte a musíte vědět, že lež to nebyla. V životě bych to ale nepoužila. Neuznávám podpásovky,“ uvedla nejprve pro náš on-line deník, kterému velmi ochotně poskytla obšírnou zpověď.

A jaká je její verze příběhu? „S Mahulenou Bočanovou jsem se domluvila čtyři dny před tím, než nastoupila. Já byla opravdu domluvená, že to Jiří dotáhne až do TýTý a pak udělám velký casting. Paradoxně jsem přemýšlela i o Terezce (Jemelíkové – pozn. red.). Pak mi bulvár nabídl Mahulenu a bylo,“ prohlašuje bývalá hvězda Novy s tím, že Pomeje mohl s Primou dál spolupracovat, zkazil si to prý ale sám. O Bočanové jako náhradnici Pomejeho psal i Super.cz. Že by se ale některá televize skutečně rozhodovala na základě toho, co napíší média? To by byl světový unikát.

Zatímco řada diváků odchod Pomejeho a jeho nahrazení Mahulenou Bočanovou kritizuje (podobné reakce VIP zprávy na Facebooku z větší části demokraticky mažou), Obzinová je z Mahu nadšená. „Je prostě skvělá. Poprvé v životě jsem s ní mluvila po jejím návratu z Kuby a nemohla jsem uvěřit, že taková osobnost je tak skromná,“ dodala Jitka Obzinová.

Reklama

Další články

Načítám