Hlavní obsah
David Zápal
Článek

I když se to léta zdálo nemožné, diváci se příští rok přeci jen dočkají premiéry druhého dílu legendární komedie Dědictví aneb Kurvahošigutntag. Původní snímek z roku 1992 si oblíbily milióny diváků i kvůli účasti Dagmar Havlové (70). K bývalé první dámě už se ale nehodí role prostopášné a rádodajné Vlastičky, a tak ji scenárista Bolek Polívka (74) zabil. Víme víc o scénáři!

Již koncem května začne film natáčet režisér Robert Sedláček. Asi největší problém měli tvůrci s postavou Vlastičky Dagmar Havlové. Původně se počítalo s tím, že se změní její charakter, nakonec vše ale dopadlo jinak.

Film totiž začne jejím pohřbem ve vesnickém kostele. Manželovi Bohumilu Stejskalovi se totiž bude zjevovat coby něžná a milá dáma ve snech. Zkrátka z původní Vlastičky nezbude zhola nic.

A co Bohuš? Tento milionář z Boží vůle si užívá života na své farmě, jenže smrt partnerky, která jeho žití dávala řád, ho po sedmi letech dostane opět do spárů démona alkoholu. A začne kolotoč událostí.

Bláznivě se zamiluje do herečky, skoro se stane filmovým producentem a majitelem zámku, téměř přijde o šestiletého vnoučka (matku dítěte a Polívkovu dceru hraje jeho skutečná dcera Anna Polívková), přijde o dost velké peníze, udělá ostudu při finále televizní taneční soutěže a nakonec skončí v protialkoholní léčebně.

Těšit se můžeme znovu na doktora Anděla v podání Jiřího Pechy, majitele obřího frňáku Arnošta Goldflama, Ivanu Chýlkovou či Karla Gotta. Mezi další herce patří bratři Rodenové, Karel Heřmánek či Břetislav Rychlík.

Premiéru tvůrci naplánovali do kin na únor příštího roku. „Dědictví II nebude až tak pokračováním prvního dílu, spíš to budou Tři mušketýři po dvaceti letech,“ uvedl k tomu sám Polívka.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám