Hlavní obsah
Článek

Teprve 14týdenní opičí mládě jménem Mally, oblíbeného mazlíčka Justina Biebera (30), drží německá veterinární správa v karanténě poté, co s ním zpěvák přiletěl soukromým letadlem do Mnichova bez potřebných dokumentů.

Podle veterinářů zpěvák svým nezodpovědným chování zvíře vystavil traumatizujícím okamžikům. O osud svého mazlíčka, který teď čeká v útulku na vyřízení potřebných dokumentů, se navíc vůbec nezajímá, napsal v pondělí britský The Sun.

„Justin má hvězdné manýry. Vymkl se kontrole a žije si v alternativním světě,“ řekl deníku zdroj. „Nepomyslel na možné hrozby, které souvisí s převážením opice z jednoho světadílu na druhý,“ dodal.

Justin byl po příletu na chvíli zadržen a celníci mu mláďátko zabavili. To teď bude muset na zpěvákovy náklady přečkat nějaký čas v karanténě, Bieberovi navíc hrozí pokuta ve výši až 10 tisíc liber (asi 300 tisíc korun).

„Nemůžete prostě přiletět do země s divokým zvířetem, pokud nejde o let z jiné země EU a pokud nemáte vyřízeny potřebné dokumenty,“ řekl listu mluvčí německých celníků.

The Sun navíc ve středu uvedl, že se Justin o osud svého „uvězněného“ mazlíčka vůbec nezajímá. Veterináři přitom zdůraznili, že zvíře musí být velmi traumatizováno už jen tím, že je odděleno od matky.

„Nejenže tyto opice potřebují být se svou matkou nejméně do jednoho roku, měly by také být obklopeny svou rodinou. Jsou to živá stvoření, ne módní doplňky pro celebrity,“ uvedl přední rakouský veterinář Kurt Grabenwoeger, který zpěvákovo chování označil za „hrozné“.

„Představte si, že desetitýdenní dítě pošlete na světové turné - povolil by to někdo?“ neskrýval rozhořčení zvěrolékař.

Jeho slova potvrzuje i Karl Joachim, šéf mnichovského útulku, který se stal Mallyho dočasným domovem. Když mládě přivezli, odmítalo prý stravu a jen se dívalo do prázdna, sdělil deníku.

„Odtrhli je od matky, když mu bylo asi devět týdnů. To je příliš brzy,“ sdělil.

„Bezpochyby je traumatizované tím, že bylo odděleno od své rodiny. Nedařilo se nám jej přimět, aby jedl, dokud jsme mu nedali plyšovou hračku, k níž bylo citově vázané. Zjevně mu slouží jako náhrada za matku,“ uzavřel.

Související témata:
Mnichov

Reklama

Další články

Načítám